Gnocchi s kurkumou a ricottou na salátu se slaninou - recept cpt. Cooka
Gnocchi alla curcuma e ricotta in insalata con bacon
1 porce:  25 dkg ricotty, 18 dkg hladké mouky 00, 2 lžičky kurkumy, 1  vejce, sůl, máslo, zelená petrželka podle chuti, mletý pepř,

na salát: 20 dkg červené čekanky , mladého špenátu, polníčku, 20 dkg pancetty nebo slaniny, parmazán, několik lístků bazalky

V míse smíchejte scezenou ricottu, prosátou mouku a kurkumu, promíchejte, přidejte vejce a sůl. Směs prohněťte a poté ji přeneste na pomoučněnou plochu. Vytvarujte noky, upravte je a mírně je zploštěte.
Uvařte noky ve velkém množství osolené vody, když vyplavou na povrch, sceďte je a vyklopte do mísy s máslem a petrželkou. Slaninu na pánvi několik minut opékejte, dokud nebude křupavá. Gnocchi podávejte na lůžku z míchaného salátu s trochou černého pepře a oleje, přidejte křupavou slaninu nakrájenou na proužky, několik lístků bazalky podle chuti a vločky parmazánu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka