Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  cibule, 1  salátový fenykl, olivový olej, 40 dkg těstovin pappardelle, 20 dkg mraženého hrášku, 1 lžíce citrónové šťávy + kůra, 25 dkg ricotty, sůl, mletý pepř
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Očistěte fenykl, ponechte si nať a nakrájejte jej i cibuli na tenké plátky. Cibuli a fenykl smažte 3 minuty na pánvi s trochou olivového oleje. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty vaření přidejte hrášek a pak ho i s těstovinami slijte. V míse promíchejte těstoviny a hrášek s cibulí a fenyklem, ochuťte šťávou a kůrou z citronu. Přidejte ricottu, ozdobte snítkami fenyklu a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete do pokrmu přidat i rybu, zvolte uzeného pstruha, který je ekonomický a s fenyklem skvělý.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka