Špagety s růžičkovou kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce: 34 dkg špaget, 1 lžíce olivového oleje, 34 dkg růžičkové kapusty, sůl, mletý pepř, 1 lžíce aceta balsamica, 1/2 šálku
ricotty, 1/4 šálku lískových ořechů, 2 lžíce zelené petrželky, parmazán
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny al dente, podle návodu na obalu. Ponechte si 1/2 šálku tekutiny z vaření, slijte těstoviny a vraťte je do hrnce.
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte rozpůlené růžičky kapusty a za stálého míchání ji vařte do změknutí asi 8 minut, osolte a opepřete. Přidejte balsamikový ocet a vařte, dokud se neodpaří, asi 2 minuty. Do hrnce se špagetami přidejte ricottu, odloženou tekutinu z vaření a směs růžičkové kapusty, dobře promíchejte. Posypte opraženými nahrubo nasekanými lískovými oříšky, nasekanou hladkolistou petrželkou a nastrouhaným parmazánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka