Špenátové lasagne na pánvi - recept cpt. Cooka
6 porcí: 45 dkg klobásky salsiccia, 8 plátků lasagní, 80 dkg rajčat, 2 šálky natrhaného špenátu, 22 dkg rajčatové šťávy, 1/2 šálku
ricotty, 12 dkg mozzarelly, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/4 šálku parmazánu
Na desetipalcové litinové pánvi (skilletu) na středním ohni za stálého míchání a drobení na menší kousky opékejte klobásku, dokud nezhnědne a nerozpadne se, 5 až 7 minut. Slijte tuk a vmíchejte nalámané lasagne. Přiíchejte drcená rajčata z konzervy a rajčatové pyré a přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryté za občasného míchání vařte, dokud se těstoviny neuvaří a omáčka nezhoustne, asi 25 minut. Vmíchejte opraný špenát, až mírně zavadne, a poté vmíchejte ricottu, mozzarellu, sůl a pepř. Přikryjte a stáhněte z ohně. Nechte 5 minut odstát a poté posypte parmazánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka