Polpette z ricotty - recept cpt. Cooka
Polpette di ricotta al sugo
4 porce: 30 dkg
ricotty, 10 dkg chleba, 2 vejce, 4 dkg parmazánu, mléko, hladká mouka podle potřeby, sůl, mletý pepř, bazalka,
sugo: 5 dl rajčatového pyré, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, bazalka
Ricottu ponechte chvíli na cedníku, aby se zbavila přebytečné tekutiny, starý chléb namočte do mléka, nechejte ho nasáknout, dokud nezměkne, a poté vymačkejte. Vejce smíchejte s ricottou, pak přidejte nastrouhaný parmezán, nasekanou čerstvou bazalku, vymačkaný chléb a podle chuti sůl a pepř. Tvořte v pomoučených dlaních středně velké kuličky, položte je na plech vyložený pergamenovým papírem s kapkou oleje a pečte 10 minut při 180 °C.
Mezitím připravte omáčku: osmažte stroužek česneku s kapkou oleje, přidejte rajskou šťávu, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Přeneste polpetty z trouby na pánev a pokračujte ve vaření v rajčatové omáčce asi 20 minut, poté je podávejte ještě horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka