Palačinkové trubičky plněné mortadellou - recept cpt. Cooka
Cannelloni di crepes alla mortadella filante
4 porce:  

palačinky: 1/2 l mléka, 3  vejce, 17.5 dkg hladké mouky, sůl, máslo,

náplň: 15 dkg ricotty, 15 dkg mortadelly, 10 dkg tvrdého sýra scamorza, 1  vejce, sůl, mletý pepř, 5 dl bešamelové omáčky

Palačinky: rozmíchejte vejce a mouku v misce. Nařeďte mlékem a promíchejte, ale ne moc, aby těsto nepěnilo, osolte. Nechte odpočívat aspoň 10 minut. Rozpalte palačinkovou pánev omaštěnou olejem. Nalejte na ni naběračku těsta a náklonem ho rozlejte po celé pánvi. Smažte 1 minutu, palačinku obraťte, smažte opět minutu druhou stranu. Pokračujte dalšími palačinkami, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Nakrájejte na kousky uzený sýr scamorza a na tenké julienne nudličky mortadellu. Přídejte vše k ricottě, dále vejce, sůl a pepř a dobře promíchejte. Lžící plňte palačinky uprostřed a po celé délce. Sbalte do válečku, které klaďte na vymaštěný plech. Zalejte bešamelem a pečte při 190 °C asi 20-25 minut. Po vyjmutí podávejte horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka