Fettuccine se žampiony a gorgonzolou - recept cpt. Cooka
4 porce: 44 dkg žampiónů, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 1 šálek šlehačky, 36 dkg uvařených
fettuccine, 6 dkg gorgonzoly
Očistěné houby nakrájené na plátky restujeme na oleji, lehce prohazujeme asi 7 minut, až změknou a zhnědnou. Osolíme je a opepříme, přidáme utřený česnek a dáme mu půl minuty, potom zalejeme smetanou. Omáčku necháme 2-3 minuty lehce bublat. Vmícháme al dente uvařené těstoviny fettuccine, můžeme trošku zředit čtvrt šálkem vody z těstovin. Po vypnutí plamene promícháme s nadrobenou gorgonzolou, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka