Linguine s hráškovým pestem a chorizem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg
linguine, 1 lžíce olivového oleje, 10 dkg choriza, 22.5 dkg mraženého hrášku, 2 lžíce nasekané máty peprné, 2 lžíce ploché zelené petrželky, 6 dkg parmazánu, 6 cl citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 6 cl extra virgin olivového oleje, mandle, 10 g parmazánu na podávání
Těstoviny uvaříne v dobře osolené vodě al dente a zcedíme je. Současně s nimi rozpálíme olej ve velké pánvi a osmažíme na něm na tenká kolečka nakrájenou chorizo klobásu dokřupava, asi 4 minuty. Dáme ji stranou. Polovinu rozmrazeného hrášku zpracujeme v mixéru nebo food procesoru spolu s nasekanou mátou, petrželkou, většinou strouhaného parmazánu, posekaným česnekem a citrónovou šťávou. Za chodu pak přiléváme olej, až je směs hladká, nakonec ještě pulsem zašleháme zbytek hrášku. Těstoviny a hráškové pesto promícháme na pánvi s chorizem, prohazujeme na mírném plameni 2 minuty do úplného prohřátí. Podáváme posypané opraženými kousky mandlí, hoblinkami parmazánu a lístky máty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka