Ravioli plněné červenou řepou - recept cpt. Cooka
24 kusů: 30 dkg červené řepy, 1/4 šálku másla, 1 vejce, 1 bílek, 1.33 šálku
ricotty, 1/4 šálku strouhanky, základní těsto na ravioli, 1/4 šálku másla, 1/4 šálku strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř
Bulvu řepy omyjeme, odřízneme kořínek a vaříme pod pokličkou 45-60 minut, dokud není měkká. Ostrým nožem zkusíme, jestli je měkká i uvnitř, vyjmeme ji z vody, ochladíme ve studené vodě, oloupeme, nahrubo nakrájíme a rozmixujeme na pyré. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme řepu a povaříme při nízké teplotě asi 10 minut. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a necháme vychladnout.
V míse promícháme ricottu s vajíčkem a chlebovou strouhankou, podle chuti přisolíme a opepříme. <> rozválíme na tenký plát, z něhož tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Zbylé těsto okolo okrajů odstraníme a znovy vyválíme. Doprostřed každého kolečka lžičkou rozmístíme ricottu a navrch přidáme řepné pyré. Okraje potřeme bílkem, těsto přeložíme přes náplň, zformujeme půlkruhovou kapsu a okraje k sobě pevně přimáčkneme.
Ravioli vaříme v osolené vodě 5-6 minut, potom je děrovanou naběračkou vyjmeme a dáme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a necháme lehce zhnědnout. Ravioli naaranžujeme na talíře, zastříkneme máslem a ozdobíme strouhaným parmazánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka