Cannelloni se špenátem a ricottou - recept cpt. Cooka
Cannelloni con ricotta e spinaci
4 porce:  30 dkg cannelloni, 40 dkg listového špenátu, 4 lístky bazalky, 3 dkg másla, 20 dkg bešamelové omáčky, 30 dkg ricotty, 1  žloutek, 10 dkg parmazánu, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tzn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody.
Špenát spaříme a nasekáme najemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme se žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme (nejrychleji pomocí cukrářského plnícího sáčku) okapané těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel, posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka