Sciusceddu - recept cpt. Cooka
Masové koule ve vaječné polévce
4 porce: 4 šálky masového vývaru, 20 dkg telecího masa, 1 vejce, 6 dkg strouhanky, 10 dkg tvrdého sýra Caciocavallo, 2 vejce, 10 dkg
ricotty, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Důkladně smícháme mleté maso, vajíčko, strouhanku, polovinu strouhaného sýra Caciocavallo (nebo parmazánu), nasekanou petrželku a trošku vody. Ze směsi vytvoříme koule o velikosti menšího vejce. Do jiné mísy rozbijeme vajíčka na rozetřenou ricottu, přidáme zbývající sýr, sůl a pepř. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové koule. Vaříme pomalu asi 20 minut, potom za stálého míchání přidáme vaječnou směs, jen krátce prohřejeme a horkou polévku hned podáváme. Sciusceddu je v oblasti Messiny tradiční velikonoční pokrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka