Fiadone tetičky Normy - recept cpt. Cooka
1 kus: 1.5 šálku hladké mouky, 1/3 šálku moučkového cukru, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky anýzu, 2 vejce, 1/2 šálku másla,
náplň: 90 dkg ricotty, 2 lžíce citrónové kůry, 1/4 šálku rozinek, 1/4 lžičky mleté skořice, 2 vejce, 1 žloutek na pomazání
Promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a tlučeným anýzem. Vejce lehce smíchejte s vychladlým přepuštěným máslem a přidejte k mouce. Vymíchejte hladké těsto, v případě potřeby přidejte trošku mouky, aby nelepilo. Těsto dejte vychladit a vyjměte z ledničky až těsně před pečením. Náplň získáte smícháním všech ingrediencí s rozšlehanými vajíčky. Těsto vyválejte na tloušťku asi půl centimetru a položte do kruhové formy s vroubkovanými okraji, přebytek ořízněte a zpracujte na 6 proužků o šířce asi 2 cm. Na těsto navrstvíte náplň a nahoře vše ozdobíte proužky, po třech položenými kolmo na sebe. Potřete vše směsí žloutku se lžičkou vody a dejte na hodinu péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Před porcováním nechte zchládnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka