Tagliatelle con funghi - recept cpt. Cooka
Nudle s houbami
4 porce: 40 dkg těstovin
tagliatelle, 25 dkg čerstvých hub, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 5 dkg másla, 4 lžíce olivového oleje, 1 dl bílého vína, 1 lžíce zelené petrželky, 7 dkg parmazánu, mletý pepř, sůl
Houby (nejvhodnější jsou hříbky nebo klouzci, ale mohou to být v podstatě všechny druhy hub) očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi osmažte na másle a na oleji (půl na půl) jemně nasekanou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidejte houby a nechte zprudka osmahnout za stálého míchání. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podlijte vínem, přidejte jemně nasekanou petrželku (pouze z listové petržele, ne kudrnku) a chvíli pod pokličkou duste. Těstoviny (nejvhodnější jsou široké nudle tagliatelle) uvařte tak, aby byly al dente (ani málo, ani moc). Uvařené těstoviny sceďte a ještě horké je vhoďte do pánve s dušenými houbami. Řádně vše promíchejte, aby se chutě spojily - a podávejte s bílým vínem. Každou porci můžete posypat špetkou čerstvě nastrouhaného parmezánu. Doba přípravy je asi 25 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka