cpt. Cook
 
bit-gra   mor-pro   rag-vas   

Morlacco

Parmigiano Reggiano
(parmazán)

Pecorino Romano

recept ze stránek www.tacos.cz
Pecorino Romano: 4. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polotučný (minimálně 36% tuku v sušině) tvrdý sýr Pecorino Romano se vyrábí v období od listopadu do července v oblasti Lazia a na Sardínii výhradně z ovčího mléka. Po 4 měsících zrání se používá jako sýr stolní, ke strouhání zrají válcové bloky o váze 8 až 20 kg nejméně 8 měsíců. Je slámově žluté či světlejší barvy, se zrnitou texturou a charakteristickou vůní, svěží a ostřejší chutí, povrch tradičně tmavý až černý. V římské a jihoitalské kuchyni se tento jeden z nejstarších sýrů používá strouhaný k ochucení typických jídel.
vloženo 17.10.2009    zobrazeno 5568x    verze pro tisk

Piacentinu ennese

Provola delle Madonie