Zelí hlávkové na smetaně [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí hlávkové na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zelí, sůl, 10 dkg másla, 1/2  cibule, moučkový cukr, kmín, 4 dkg hladké mouky, 1/2 šálku smetany, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlávku zelí rozdělíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Na polovině másla usmažíme do žluta drobně nakrájenou cibuli, přidáme usekané zelí, kmín, špetku cukru a dusíme, až je zelí měkké. Pokrm zahustíme máslovou jíškou, rozředíme smetanou a povaříme. Nakonec vmícháme žloutek. Podáváme jako přílohu k masitým a k bramborovým pokrmům.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3004x    verze pro tisk

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II