Valašské vepřové plátky [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valašské vepřové plátky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg vepřové kýty, sůl, 15 dkg rostlinného tuku, 15 dkg hladké mouky, 15 dl vody, 215 dkg čerstvých hub, 3 dkg másla, 215 dkg kysané smetany, 2 lžíce sekaného kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z kýty nakrájíme 2 plátky na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, orestujeme po obou stranách na horkém tuku, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou v troubě. Měkké plátky vyjmeme, zaprášíme moukou a povaříme. Nakrájené houby orestujeme na másle, vložíme do omáčky, zalijeme kyselou smetanou, přidáme sekaný kopr, osolíme, krátce povaříme a dochutíme octem. Podáváme s houskovými knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3384x    verze pro tisk

Valtický řízek

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert