Svíčková na smetaně [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové, sůl, 6 dkg slaniny, 4 dkg tuku, 1/2  cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, mletý pepř, tymián, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře uleželé maso nebo naloženou zvěřinu protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. Na omastku zpěníme současně cibuli a všechnu kořenovou zeleninu, oškrábanou i nakrájenou, a osmažíme ji, maso vložíme do omastku a po všech stranách nejprve opečeme, pak přidáme všechno koření, pepř, nové koření, bobkový list a hlavně tymián. Maso za občasného podlévání pečeme do měkka. Když je již upečené, vyjmeme je. Šťávu protlačíme cedníkem i se vší zeleninou a zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky, povaříme na omáčku, maso zatím nakrájíme a vložíme zpět přihřát. Podáváme s houskovými knedlíky.

www.tacos.cz Zajíce, předem naloženého, připravujeme právě tak. Králíka musíme předem také marinovat v octové vodě s kořením. Srnčí maso předem uleželé nebo naložené pečeme rovněž tak.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Svíčková na smetaně, knedlík, zeleninová polévka nebo ovoce po obědě, aby nechyběly látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3429x    verze pro tisk

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory