Špagety s bottargou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Špagety s bazalkovým krémem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s bottargou

Spaghetti con bottarga

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg špaget, 10 dkg bottargy (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka), 1/2 stroužek česneku, 1/2 dl olivového oleje, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme česnek, rozmáčkneme dlaní a necháme ho zhnědnout v pánvi na oleji. Asi 2/3 bottargy nastrouháme a přidáme do oleje, pomalu rozpustíme, nemá se smažit. Přidáme nasekanou petrželku a stáhneme z ohně. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a zcedíme. Česnek vyjmeme z omáčky, přidáme do ní těstoviny a promícháme. Podáváme posypané nastrouhanou zbývající bottargou a opepřené.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 2723x    verze pro tisk

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami

Špagety s krevetami

Špagety s křepelkami

Špagety s lilky

Špagety s lososem

Špagety s mandlovým pestem a sardinkami
(Spaghettoni al pesto di mandorle con sardine)

Špagety s mangoldem
(Pasta con le bietole)

Špagety s máslem a sýrem

Špagety s masovou omáčkou

Špagety s mušlemi

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s pecorinem, pancettou a pórkem