Špagety „Peppone“ [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety „Peppone“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 7.15 dkg másla, 15 dkg strouhaného parmazánu, kousek baskické feferonek, 15 lžic rozmačkaných přírodních rajčat, 1/2 sklenka vodky, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, připravíme omáčku: v dostatečně velké pánvi ohřejeme máslo a jakmile se roztopí, přidáme feferon a rajčata. Přitom neustále mícháme, aby se obsah nespálil. Pak přidáme smetanu, přitom nepřestáváme míchat. Jakmile se dostaví var, přilijeme vodku. Po několika okamžicích přidáme strouhaný sýr, dobře zamícháme, přidáme špetku pepře a osolíme podle chuti. Stáhneme z ohně a čekáme, dokud se vaří těstovina.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do pánve s omáčkou, pánev znova postavíme na oheň a dobře zamícháme. Podáváme v nahřáté hluboké míse.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2536x    verze pro tisk

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)