Nadívaná svíčková v římském hrnci [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná svíčková v římském hrnci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg hovězí svíčkové nebo falešné svíčkové, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1/2  cibule, 1/2  červená paprika, 1/2  zelená paprika, 20 dkg rajčat, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg nakrájené slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pečeně z nejhodnotnější části hovězího masa budou zaručeně křehké, necháte-li maso nejméně 14 dnů odležet. Nevypadá sice tak čerstvě, je to však přesně to, co pro pečeni potřebujete.

www.tacos.cz Hliněnou nádobu (římský hrnec) ponořte na 20 minut do teplé vody. Svíčkovou podélně nařízněte, aby vznikly 2 hluboké zářezy, česnek oloupejte, posypte solí a rozetřete. Rozmíchejte ho s olejem a potřete vnitřky zářezů. Paprikový lusk rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na nudličky. Cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte a částí naplňte zářezy pečeně. Papriku smíchejte s rajským protlakem, červeným vínem a pepřem. Vše dejte do římského hrnce, přikryjte a vložte do nepředehřáté trouby. Po 1 hodině pečení položte na maso plátky slaniny a nechte je v nepřikryté nádobě péci do křupava. Servírujte v římském hrnci.

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1664x    verze pro tisk

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

Pikantní hovězí pečeně

Pikantní hovězí pečeně I

Pikantní hovězí pečeně II

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky