Lotrinský slaný koláč [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Křehké těsto na slané koláče

Kukuřičné muffiny

Kukuřičný chléb gratinovaný se zeleninou a comté

Kuřecí koláč se špenátem a bramborami
(Tourte au poulet, pomme de terre et épinards)

Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Kynuté těsto na pizzu

Lilková pizza s olivami

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lotrinský slaný koláč

Quiche lorraine

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:   křehké těsto, 1/2  vejce, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg šunky, 2.15 dkg másla, 3  vejce, 1/2 sklenky mléka, 1/2 sklenky šlehačky , smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do křehkého těsta zapracujte vejce, pak jím vyplňte hlubší dortovou formu. Na pánvi osmažte na másle slaninu a šunku nakrájenou na kostičky. V míse ušlehejte vejce s mlékem, šlehačkou a moukou. Osolte, opepřete a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Nechte okapat slaninu a šunku, nasypte ji na těsto, zalijte vejci a v horké troubě pečte asi půl hodiny. Tento recept můžete obměnit tak, že společně se slaninou a šunkou nasypete na těsto i kousky sýru gruyére nebo beaufort. To je otázka chuti. Koláč se jí teplý, vlažný nebo studený, doplněný hlávkovým salátem. Vhodné víno: červený alsaský Pinot.
vloženo 23.08.2007    zobrazeno 4878x    verze pro tisk

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pečený mücver

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)