Kuřecí stehna plněná na víně [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Kuřecí stehna na bedle

Kuřecí stehna plněná mrkví

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuřecí stehna plněná na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2  kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 4 dkg másla, 1/2 dl vývaru, 15 cl portského vína, 10 dkg vepřových jater (nebo drůbežích), 2 dkg cibule, 3 dkg žampiónů, 1/2 cl koňaku, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbeže. Když jsou stehna téměř měkká, zastříknou se portským vínem, zalijí trochou silné nemastné telecí šťávy, podle potřeby se dochutí a maso se dodusí do měkka.

www.tacos.cz Příprava náplně: Opláchnutá a okapaná drůbeží játra se vloží na jemně krájenou cibuli osmahnutou na másle a krátce se podusí. Podušená játra se rozetřou vidličkou, přidá se nadrobno krájených, na másle podušených žampiónů, trochu koňaku nebo portského vína, směs se osolí, opepří a spojí žloutkem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2693x    verze pro tisk

Kuřecí stehna s rýží

Kuřecí stehna v karí rýži

Kuřecí stehýnka po myslivecku

Kuřecí stehýnka se saturejkou

Kuřecí stehýnka se sýrem

Kuřecí stroganoff

Kuřecí stroganoff na sherry

Kuřecí stroganoff s fenyklem

Kuřecí šašlik s opékanými bramborami

Kuřecí špíz

Kuřecí špíz se zeleninou

Kuřecí tikka masala

Kuřecí wellington

Kyjevský kotlet

Madráské kuře na karí

Mexické kuře na ananasu

mikolčino kuře na zelí