Kabáb [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kabáb

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa (jehněčího), 1/2 lžička arabské směsi, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, posypeme arabskou směsí koření (mletá sladká paprika, mletý římský kmín, chilli, sušený česnek a sůl), zalijeme olejem a dáme uležet na 2 hodiny. Někdy přidáme rozstrouhanou cibuli. Pak osolíme, navlékneme maso na jehly a rožníme nebo opečeme na pánvi. K tomu brambory, rýže, chléb a zeleninový salát nebo dušená rajčata na cibuli s paprikami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2243x    verze pro tisk

Kabáb

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov