Jahodový koláč pod sklem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jahodový koláč pod sklem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1/2  vejce, citrónová kůra, vanilka, sůl, 15 dkg rybízové marmelády nebo jiná zavařenina, 20 dkg jahod,

Na zálivku: 10 dkg moučkového cukru, 1/8 l jahodové šťávy, 3 g želatiny

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosijeme s cukrem, zpracujeme s máslem a vejcem křehké těsto, ze kterého uděláme kolo do dortové formy a z části vyválíme váleček, ze kterého uděláme na placku dovnitř formy okraj. Koláč upečeme do růžova, prochladlý namažeme zavařeninou a na ni naskládáme úhledné půlky jahod. Prolisovanou jahodovou šťávu smícháme s práškovou želatinou a s trochou vody a zahřejeme, ale nevaříme. Chladnoucí želatinovou zálivku nanášíme pak lžící na jahody. Krájíme, až když želatina úplně ztuhne.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3820x    verze pro tisk

Jahodový páj

Jemná vánočka

Kakaová bublanina s ovocem

Kefírová buchta

Klasický srnčí hřbet

Kokosové řezy

Koláč ke kávě

Koláč Maxant pod sněhem

Koláč naruby sester Tatinových

Koláč plněný jablky

Koláč s černým rybízem

Koláč s dušenými jablky

Koláč s ricottou

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s višněmi

Košíčky s ovocem

Křehký koláč plněný tvarohem

Křehký koláč plněný tvarohem a ovocem

Křehký koláč s jablky a se sněhem