Hrášek dušený [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek dušený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zeleného hrášku, 15 dkg tuku, 1/2 lžička hladké mouky, sůl, 1/8 l vody nebo smetany, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrášek povaříme 5 minut v osolené vodě a pak ho dáme dusit na máslo. Dušený hrášek zaprášíme moukou a podlijeme vodou nebo polévkou nebo mlékem a ještě chvíli podusíme. Takto připraveným hráškem plníme kedlubny, rajčata, celer, obkládáme pečené maso a přidáváme jej do masitých ragú, nádivek a hašé. Hrášek můžeme dusit spolu s jinou zeleninou - karotkou, brukví, květákem - a pak jej podáváme jako samostatný pokrm s opečenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3166x    verze pro tisk

Hrášek dušený po francouzsku

Hrášek dušený po selsku

Hrášek dušený se smetanou

Hrášek s mrkví

Hrášek s mrkví

Jarní zelenina s klobáskou

Karamelové zelí s jablečnou šťávou

Karotka à la creme

Karotka na smetaně

Karotka se smetanou

Karotka Vichy

Kukuřice vařená

Lilek zapečený s rajčaty

Mrkev glazovaná v bourbonu

Mrkev s kedlubnami a cuketami

Mrkev v medu a šalotka v jablečném víně

Mrkvové smaženky

Mrkvový salát s jablky

Papriky dušené