Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy

Strozzapreti con le noci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg kukuřičné mouky, 10 dkg hladké mouky plus něco na vál, 1.15 dl vody, 4 dkg vlašských ořechů, 2 dkg piniových semínek, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Obě mouky prohněťte s teplou vodou, dokud nevznikne hladké, homogenní těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat. Na lehce pomoučeném vále ho vyválejte na tloušťku 2 mm. Pomocí rádýlka nakrájejte těsto na čtverce o straně 3 cm.

www.tacos.cz Jádra vlašských ořechů spolu s piniovými oříšky a oloupaným česnekem nasekejte v mixéru, ale ne příliš najemno. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekanou směs a špetku soli a 4-5 minut restujte na velmi mírném plameni.

www.tacos.cz Ponořte těstoviny strozzapreti do vroucí osolené vody, vyjměte je děrovanou lžící, když vyplavou na povrch, a přendejte je do pánve s omáčkou (mimo oheň). Promíchejte, posypte trochou omyté a nasekané petrželky, opepřete a podávejte.

vloženo 31.10.2022    zobrazeno 735x    verze pro tisk

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Fusilli, ricotta e funghi
(Fusilli s ricottou a houbami)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee