Černý kořen zapečený se sýrem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen zapečený se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg černého kořene, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg tvrdého sýra výrazné chuti (ementálu, čedaru nebo parmezánu), strouhaného, ocet, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Důkladně očištěný kořen oškrábeme a hned vložíme do připravené okyselené vody, aby zůstal světlý. Potom jej přendáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme, scedíme a necháme okapat. Okapaný nakrájíme buď na kolečka, pokud je kořen silnější, nebo na malé kousky a vložíme do tukem vymazané zapékací misky vysypané menším množstvím strouhaného sýra, navrch dáme vrstvu sýra, pokapeme rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem a v horké troubě zapékáme, až se sýr rozpustí. Podáváme buď se slaným pečivem, nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4238x    verze pro tisk

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka