Cannelloni po katalánsku [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Cannelloni plněné tvarohem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cannelloni po katalánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg cannelloni, 30 dkg libového telecího masa, 1/2  kuřecí prsíčko, 1/2  jehněčí mozeček (ke zjemnění náplně), 15 dkg domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 15 dkg procezených rajčat, 1/2  cibule, 1/2 sklenka sherry, 15 dkg parmazánu nebo gruyéru, máslo, sůl, mletý pepř,

Bešamelová omáčka: 2.15 dkg másla, 2.15 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka

zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na másle a oleji nakrájené telecí maso a kuřecí prsíčka. Potom přidáme šunku, nakrájenou na proužky, a nakonec mozeček, pokrájený na kousky, předvařený a odblaněný. Obsah pokropíme sherry a když se odpaří, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny. Stáhneme z ohně a počkáme, až se trochu ochladí. Potom na prkénku pokrájíme a ponecháme na náplň.

www.tacos.cz Čtverečky cannelloni dáme vařit zvlášť ve vydatném množství osolené vody podle instrukcí na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme vrstvu bešamelové omáčky, posypeme strouhaným sýrem a nakonec přidáme několik malých plátků másla, rozložených po celém povrchu.

www.tacos.cz Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3352x    verze pro tisk

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle