Dhal se špenátem, batáty a čočkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžíce sezamového oleje, 1  červená cibule, 1 stroužek česneku, 3 cm zázvoru, 1  chilli paprička, 1.5 lžičky kurkumy, 1.5 lžičky drceného kmínu, 2  batáty, 25 dkg červené čočky, 6 dl zeleninového vývaru, 8 dkg špenátu, 4  jarní cibulky, bazalka, sůl, mletý pepř
Ve větší pánvi s těsně přiléhající pokličkou rozehřejte sezamový olej. Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli a restujte na mírném ohni 10 minut. Přidejte rozmačkaný česnek, najemno nakrájený zázvor a najemno nakrájenou červenou chilli papričku, smažte minutu. Poté přidejte kurkumu a kmín a smažte ještě další minutu.
Zvyšte plamen na střední stupeň, přidejte sladké brambory nakrájené na stejně velké kousky a vše dobře promíchejte, aby se brambory obalily kořenící směsí. Přisypte červenou čočku, zalijte zeleninovým vývarem okořeňte solí a pepřem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přikryjte pokličkou a duste 20 minut, dokud čočka nezměkne a brambory si nezachovají tvar.
Dochuťte solí a pepřem, nakonec vmíchejte špenát. Jakmile zavadne, ozdobte nakrájenými jarními cibulkami a roztrhanými lístky thajské bazalky a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka