cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


cha-kac   

Chapelain

Kachkéis

recept ze stránek www.tacos.cz
Kachkéis: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachkéis je lucemburská verze taveného sýra známého ve Francii jako Cancoillotte. Základem je sýr zvaný metton, který se vyrábí z odtučněného mléka, to se vysráží, sýřenina se nakrájí natenko a zahřeje na 60 °C, pak se lisuje a rozmělní a v tomto stavu se nechá několik dnů zrát. Kachkéis vznikne tavením mettonu s přidavkem soli a másla v mléce nebo vodě za mírné teploty. Prodává se v kelímcích nebo ve střívkách, v nichž se dá rovnou ohřívat. A to jednak bez příchuti, nebo v různých variantách ochucený máslem, česnekem, bylinkami, moselským vínem. Jí se po celý rok, mazaný studený i teplý na chléb či sendvič, často ve spojení s hořčicí.
vloženo 10.10.2009    zobrazeno 2861x    verze pro tisk