cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

conchiglioni

coquillettes

creste di galli

dischi

ditali

elicoidali

fagiolini

farfalle

recept ze stránek www.tacos.cz
farfalle: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Motýlci, tak by se dal přeložit název těstovin farfalle. Jsou výborné zejména do studených salátů s ingredincemi velikosti sousta. Jde o tradični těstoviny, v oblastech Lombardie nebo Emilia-Romagna v severní Itálii jsou doloženy už od 16. století. Někde se rozlišuje název podle jejich okrajů, farfalle označuje motýlky s rovným okrajem, farfalle rigate ty s vroubkovaným. Vyrábějí se v různých velikostech, farfalle jsou prostřední, těm větším se říká farfallone, nejmenší jsou farfalline.

www.tacos.cz Existují i varianty barvené špenátem či protlakem, lze koupit i trojbarevnou směs, výborná je ke kuřeti. Lze je krásně vyrábět i doma, stačí jen z tenkého těsta z mouky, soli a vody nakrájet obdélníčky zhruba 50 x 38 mm, z delší strany nožem, z užší strany rádýlkem nebo kráječem na ravioli, aby vznikl zubatý okraj a pak uprostřed prsty zmáčknout.

vloženo 17.11.2009    zobrazeno 6229x    verze pro tisk

farfalle tonde

farfalloni