cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené omelety s jablkovou kaší

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, 1/2 l mléka, 115 dkg hladké mouky, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, 1/2  citrónu (chemicky neošetřený na kůru), tuk na vymazání formy a na pokapání omelet, olej na pánev,

Jablková náplň: 60 dkg jablek, 1/2 dl bílého vína, 1/2  vejce, 6 dkg pískového cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 3 dkg mandlí oloupaných a nakrájených na nudličky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve si připravíme jablkovou kaši. Oloupaná jablka nastrouháme, podlijeme vínem a udusíme na kaši, kterou necháme vychladit. Mezitím utřeme žloutek s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vmícháme vychladlou kaši, přidáme mandle a lehce zamícháme sníh z bílku.

www.tacos.cz Na omelety utřeme žloutky, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Potom přidáváme střídavě mouku, mléko a šleháním vypracujeme hladké tekuté těsto, do kterého vmícháme pevný sníh z bílků. Na rozehřátém oleji upečeme omelety. Dortovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní omeletu, poklademe vrstvou jablkové náplně, opět dáme omeletu a tak ji střídavě plníme. Poslední vrstvou je omeleta, kterou pokapeme tukem. Moučník dáme zapéci do předem vyhřáté trouby asi na 10 minut.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2278x    verze pro tisk

Ztracený chléb
(Pein perdu)