sirup: 1/2 šálek vody, 1.215 šálku krystalového cukru,
sorbet: 4 grapefruity, 1/2 šálek cukrového sirupu, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce campari, 1/2 bílek, 1/2 lžíce kůry z citrusů
www.tacos.cz Z omyté kůry grapefruitu nastrouháme potřebné množství kůry a odložíme. Vymačkáme z růžových citrusů šťávu, smícháme ji ve džbánu s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a campari. Dáme na pár hodin vychladit do ledničky. Potom směs přecedíme do zmrzlinového strojku a necháme míchat asi 15 minut. Vidličkou promícháme pár lžic směsi s bílkem a citrusovou kůrou a vrátíme do strojku, pokračujeme v míchání dalších 5 minut. Lžící sorbet přendáme do zásobníku a necháme mrazit několik hodin, aby se chutě spojily a směs ztvrdla.