Mandlová ouška
recept ze stránek www.tacos.cz 154 kusů: 215 dkg másla, 215 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 215 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžíce citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 15 dkg sekaných mandlí, 2 lžíce krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo s cukrem utřete do pěny, postupně přidávejte vejce. Vmíchejte mouku, přidejte strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu, zamíchejte. Na papíru k pečení vytvořte lžičkou 9 hromádek těsta. Těsto trochu rozprostřete a posypte směsí mandlí a krystalového cukru. Ouška se při pečení roztečou. Papír s placičkami přetáhněte na plech a pečte, cca 8 minut na 175 °C, až se okraje zbarví do světlehněda. Placičky ihned po upečení sejměte nožem nebo špachtličkou z plechu a ještě horké opatrně ohněte přes rukojeť vařečky nebo skleničku a vytvořte ouško. Plech postupně povytahujte z trouby a pracujte hbitě, protože pečivo rychle tvrdne.