cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Itálie - Valle d'Aosta   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Lasagne z Valle d'Aosta

Lasagne alla valdostana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg lasagní, 20 dkg tvrdého sýra fontina, 30 dkg rajčat, 2.15 dl mléka, 6 dkg másla, 2  žloutky, 4 listy šalvěje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájíme sýr fontina na proužky, v misce je zalejeme mlékem a necháme nasáknout po dobu asi 1 hodiny. Lasagne uvaříme ve vařící osolené vodě al dente a po vyjmutí osušíme. Rajčata blanšírujeme krátce ve vařící vodě, necháme okapat, oloupeme slupku a zbavíme je semínek, potom je rozmixujeme. Ze sýra slejeme mléko a necháme ho rozpustit ve vodní lázni, pak přidáme žloutky a rajčatové pyré, dosolíme a opepříme, stáhneme z ohně. Dno máslem vymazané zapékací misky pokryjeme těstovinami, rozetřeme na ně omáčku a další vrstvy střídáme. Poslední vrstvu těstovin potřeme zbývajícím máslem, přidáme lístky šalvěje. V troubě předehřáté na 180 °C zapečeme po dobu 15 - 20 minut. Vyjmeme z trouby, necháme několik minut rozležet a podáváme.
vloženo 04.08.2012    zobrazeno 1902x    verze pro tisk

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky