cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Džem z meruněk a rybízu

recept ze stránek www.tacos.cz
7 dávek:  15 šálků vypeckovaných, nakrájených neloupaných meruněk, 4 šálky červeného rybízu, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 7 šálků krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z bio citronu oloupejte kůru škrabkou na zeleninu v jednom dlouhém pruhu, šťávu vymačkejte. Ve velkém nerezovém hrnci promíchejte meruňky, rybíz, citronovou šťávu i kůru. Přiveďte pomalu k varu, vmíchejte postupně cukr, dokud se nerozpustí. Vařte dál 15 minut, často míchejte. Odstavte, otestujte a pokud už džem želíruje, odstraňte z povrchu pěnu.

www.tacos.cz Nalejte do sterilizovaných 250 ml sklenic půl cm pod vrch, sklepnutím zlikvidujte případné vzduchové bubliny. Sterilujte 10 minut, potom 5 minut počkejte, vyjměte ze zavařovacího hrnce a nechte vychladit.

vloženo 13.07.2019    zobrazeno 71x    verze pro tisk

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)