cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meruňkové a pomerančové chutney

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 lžička nového koření, 1/2 lžička hořčičného semínka, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2  celá skořice, 415 dkg meruněk, 415 dkg jablek, 7.15 dl cideru nebo bílého vinného octa, 22.15 dkg rozinek sultánek, 2 stroužky česneku, 3  pomeranče, 1/2 lžička soli, čerstvý zázvor (asi 2 cm), 415 dkg krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Roztlučené koření zavažte do uzlíku z mušelínu. Čtvrtky meruněk, oloupaná jablka nakrájená na větší kousky, vinný ocet a sáček s kořením dejte do nerezového hrnce, přiveďte k varu a lehce povařte 10 minut. Z pomerančů nastrouhejte kůru, pak je zbavte bílých částí a nahrubo nasekejte. Přidejte do hrnce ostatní suroviny včetně pomerančů a kůry a zase pomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Po přivedení k varu nechte dále bublat hodinu a půl, občas zamíchejte, dokud chutney není husté, ale stále tekuté. Vyjměte koření a sterilujte obvyklým způsobem v zavařovacích sklenicích.
vloženo 13.07.2019    zobrazeno 69x    verze pro tisk

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)