cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meruňkové chutney

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 lžička nového koření, 1/2 lžička hořčičného semínka, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2  celá skořice, 415 dkg meruněk, 415 dkg jablek, 7.15 dl cideru nebo bílého vinného octa, 22.15 dkg rozinek sultánek, 2 stroužky česneku, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 1/2 lžička soli, čerstvý zázvor (asi 2 cm), 415 dkg krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Roztlučené koření zavažte do uzlíku z mušelínu. Čtvrtky meruněk, oloupaná jablka nakrájená na větší kousky, vinný ocet a sáček s kořením dejte do nerezového hrnce, přiveďte k varu a lehce povařte 10 minut. Potom přidejte ostatní suroviny a zase pomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí a po přivedení k varu nechte dále bublat hodinu a půl, občas zamíchejte, dokud chutney není husté, ale stále tekuté. Vyjměte koření a sterilujte obvyklým způsobem v zavařovacích sklenicích.

www.tacos.cz Lze připravit i ze sušených meruněk, v tom případě nahraďte čerstvé sušenými (cca 2/3 váhy), které necháte pár hodin nasáknout ve vinném octě a pak pokračujete úplně stejně.

vloženo 13.07.2019    zobrazeno 203x    verze pro tisk

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)