cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meruňkové chutney

recept ze stránek www.tacos.cz
3 dávky:  90 dkg vypeckovaných, oloupaných a nakrájených meruněk, 2.6 šálku přírodního cukru, 415 dkg nadrobno nakrájené cibule, 2.15 šálku bílého vinného octa, 1/2 šálek nasekaného naloženého zázvoru, 1/2  pomeranč, 1.15 lžičky soli, 2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžička kayenského pepře, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 šálek rozpůlených vlašských ořechů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci smíchejte meruňky, cibuli, cukr a vinný ocet. Přimíchejte zázvor, pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru, sůl a koření. Přiveďte k varu, potom plamen stáhněte a nechte pomalu bublat asi hodinu, až směs zkoustne a začne pomalu hnědnout. Často míchejte.

www.tacos.cz Vřelou vodou vypláchněte půllitrové zavařovací sklenice, osušte je, ale udržte horké. Připravte si i víčka. Do chutney přimíchejte ořechy a nalejte je do sklenic. Hrdlo otřete čistou utěrkou a zavíčkujte je. Ve vodní lázni sterilujte 20 minut a pak dejte vychladnout. Před použitím nechte aspoň měsíc odležet a vyzrát.

vloženo 13.07.2019    zobrazeno 78x    verze pro tisk

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)