cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Zapékaný čajot s vajíčkem
(Chayotes rellenos)

Štrúdl na slano

Easy cheesey muffins

Kukuřičné muffiny

Chléb s čedarem

Celozrnný chléb

Pierogi - základní těsto

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Dýňový cornbread

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Krevety na kreolský způsob
(Shrimp creole)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Kreolské koření
(Creole seasoning)

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meruňkové chutney

recept ze stránek www.tacos.cz
3 dávky:  90 dkg vypeckovaných, oloupaných a nakrájených meruněk, 2.6 šálku přírodního cukru, 415 dkg nadrobno nakrájené cibule, 2.15 šálku bílého vinného octa, 1/2 šálek nasekaného naloženého zázvoru, 1/2  pomeranč, 1.15 lžičky soli, 2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžička kayenského pepře, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 šálek rozpůlených vlašských ořechů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci smíchejte meruňky, cibuli, cukr a vinný ocet. Přimíchejte zázvor, pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru, sůl a koření. Přiveďte k varu, potom plamen stáhněte a nechte pomalu bublat asi hodinu, až směs zkoustne a začne pomalu hnědnout. Často míchejte.

www.tacos.cz Vřelou vodou vypláchněte půllitrové zavařovací sklenice, osušte je, ale udržte horké. Připravte si i víčka. Do chutney přimíchejte ořechy a nalejte je do sklenic. Hrdlo otřete čistou utěrkou a zavíčkujte je. Ve vodní lázni sterilujte 20 minut a pak dejte vychladnout. Před použitím nechte aspoň měsíc odležet a vyzrát.

vloženo 13.07.2019    zobrazeno 731x    verze pro tisk

Meruňkové chutney