cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třešňová mostarda

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 lžíce hořčičného prášku, 2 šálky červeného vína, 1315 dkg vypeckovaných a půlených třešní, 3 šálky moučkového cukru, 1/2 šálku jablečného octa z cideru, 1/4 šálku hořčičného semínka, 1/4 šálku citrónové šťávy, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V malé misce rozmíchejte suchou hořčici s 1 polévkovou lžící vína na kašičku. Tu potom smíchejte ve velkém hrnci se zbývajícím vínem, třešněmi, cukrem, octem, hořčinými semínky, citrónovou šťávou. Dochuťte směs pepřem a solí a přiveďte k varu, potom snižte plamen, ale nechte prudce bublat, až se objem kapaliny redukuje na polovinu, třešně změknou a ztratí svůj tvar, asi 15-20 minut.

www.tacos.cz Pak dejte mostardu odpočívat na 5 minut, občas jemně promíchejte, abyste uvolnili zachycený vzduch, trošku přitom zhoustne. Odstraňte veškerou pěnu.

www.tacos.cz Zchlazená vydrží v ledničce až 3 týdny. Nebo ji dejte zavařit v malých skleničkách, sterilizujte 10 minut ve vodní lázni a můžete ji uložit až na rok na temné a chladné místo. Mostarda je severoitalská záležitost, využijete ji k dušeným a pečeným masům, k sýrům studeným i grilovaným, nebo jen na dochucení sendviče.

vloženo 05.06.2018    zobrazeno 41x    verze pro tisk

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)