cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)

Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

Pečený hejk puttanesca

Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

Parmentier z trhaného kuřecího

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert

Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  3  vejce, 12.15 dkg moučkového cukru, 215 dkg hladké mouky, 17.15 dkg másla, 115 dkg francouzského sýra Fourme d'Ambert, 20 dkg borůvek, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva,  špetka soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 150 °C. Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku a prášek do pečiva, poté vlažné rozpuštěné máslo, špetku soli a rozdrobený sýr Fourme d'Ambert. Přidejte borůvky, dbejte, aby se nepříliš rozmačkaly. Nalijte směs do nepřilnavého pekáčku a dejte péct na 45 minut.

www.tacos.cz recept šéfa Thierryho Chelleho z restaurace Les Copains v Ambertu

www.tacos.cz

www.tacos.cz Příloha: růžové víno

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 137x    verze pro tisk

Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

Hráškové kačori
(Manju's kachori)