cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák se zázvorem

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  2  květáky, 2  červené cibule, 2  cibule, 1/2  čerstvý zázvor, 1/2 l červeného vinného octa, 1/2 l bílého vinného octa, 1/2 l vody, 6 lžic krystalového cukru, 3 lžičky mořské soli, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce červeného pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květáky omyjeme, odkrojíme velké košťály odspodu a rozebereme květák na růžičky, větší kousky překrojíme na půlky. Oloupeme oba druhy cibule a nakrájíme je na kolečka.

www.tacos.cz Postavíme si větší hrnec na plotnu, odměříme studenou vodu a přidáváme postupně červený a bílý ocet. Přidáme sůl, cukr a koriandrová semínka a přivedeme k varu. Vaříme asi jen 5 minut na mírném ohni, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Ochutnáme nálev, pokud se zdá příliš kyselý, rozředíme ho vodou, případně dochutíme cukrem. Mezitím do velkých vymytých a sterilovaných sklenic se širokým hrdlem dáme kousky na kolečka nakrájeného, oloupaného zázvoru, pár koleček obou cibulí a květák. Asi v polovině opět proložíme zázvorem a cibulemi. Doplníme květák až k okraji, opět přidáme kousek zázvoru, cibule a vložíme kuličky červeného pepře. Zalijeme horkým nálevem a pevně uzavřeme. Takto naplníme všechny sklenice.

www.tacos.cz Do velkého hrnce dáme vodu, vložíme pevně uzavřené sklenice a sterilujeme při 80°C asi 10 - 15 minut, podle toho jak chcete mít květáky křupavé anebo více měkké. Poté sklenice vyjmeme, hrnec naplníme vlažnou vodou a postupně je opatrně začneme zchlazovat další studenou vodou, vždy ponechte sklenice chvilku v lázni. Zchlazujte velmi opatrně, sklenice jsou velmi horké a prudké zchlazení studenou vodou může způsobit okamžité prasknutí sklenice.

www.tacos.cz Ke konzumaci je nakládaný květák připraven okamžitě anebo pro intenzivnější chuť je dobré nechat ještě zeleninu rozležet. Nálev je pak velmi pikantní. Podávejte studené z ledničky. Pokud nespotřebujete sklenici celou najednou, uchovávejte v ledničce.

vloženo 09.09.2018    zobrazeno 79x    verze pro tisk

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)