cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Španělsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Salsa española

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2/3 šálku olivového oleje, 1.15  cibule, 2  mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 2 šálky vody, 1/2 šálku sherry nebo suchého bílého vína, 1.15 lžičky soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V široké pánvi rozehřejte olivový olej na vysokém plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujte asi 10 minut, až začne zlátnout. Přidejte nakrájenou mrkev a mouku, dobře promíchejte a za častého míchání povařte 10 minut. Přidejte vodu, sherry a sůl, dobře promíchejte a za občasného míchání vařte ještě asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

www.tacos.cz Odstavte z ohně a nechte vychladnout, dokud není vlažná. Obsah pánve přendejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte dohladka. Pokud ji nepoužijete ihned, například k albóndigas, přikryjte ji a uchovávejte v chladničce po dobu až 1 týdne.

Recept ze skupiny: Omáčky - teplé omáčky
vloženo 18.05.2023    zobrazeno 330x    verze pro tisk

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)