cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Itálie - Piedmont   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

La glôre a talhioun

Piemontské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/4 l mléka, 1/2  cibule, sůl, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Glôre a talhioun (někdy psáno jako talhiun) je pokrm typický pro piemonteskou kuchyni, zejména pro údolí Chisone v provincii Turín. Říká se, že jako se u nás pekl na vesnici chléb společně, také tam se scházeli se svými bramborami v jednom stavení, kde se rozpálila větší pec. Brambory oloupejte a nakájejte na tenké plátky. Totéž provedete s cibulí. Do vymazané zapékací mísy kladete střídavě vrstvy brambor a cibule, trochu osolíte, případně i opepříte. Poslední vrstvou jsou brambory. Vše se zaleje mlékem (může být i trochu smetany) a zapeče asi 40 minut při teplotě 180 °C. Povrch musí být zlatý. Podává se dnes jako příloha k dušeným masům nebo pečením.
vloženo 22.11.2017    zobrazeno 650x    verze pro tisk