cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Itálie - Piedmont   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

La glôre a talhioun

Piemontské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/4 l mléka, 1/2  cibule, sůl, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Glôre a talhioun (někdy psáno jako talhiun) je pokrm typický pro piemonteskou kuchyni, zejména pro údolí Chisone v provincii Turín. Říká se, že jako se u nás pekl na vesnici chléb společně, také tam se scházeli se svými bramborami v jednom stavení, kde se rozpálila větší pec. Brambory oloupejte a nakájejte na tenké plátky. Totéž provedete s cibulí. Do vymazané zapékací mísy kladete střídavě vrstvy brambor a cibule, trochu osolíte, případně i opepříte. Poslední vrstvou jsou brambory. Vše se zaleje mlékem (může být i trochu smetany) a zapeče asi 40 minut při teplotě 180 °C. Povrch musí být zlatý. Podává se dnes jako příloha k dušeným masům nebo pečením.
vloženo 22.11.2017    zobrazeno 320x    verze pro tisk

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)