cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koblihy domácí

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg hladké mouky, 10 dkg hrubé mouky, 2 lžíce cukru krupice, 10 dkg másla, 15  žloutků, 7 dkg kvasnic droždí, sůl, 1/2 lžíce strouhané citrónové kůry, 1/2  vanilkového cukru, 15 lžic rumu, 1/2 l vlažného mléka, 1/2 l oleje na smažení, 1/2 kg jahodové marmelády nebo náplně z bílého máku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnku mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vidličkou promíchejte a nechte v teple vzejít. Droždí začne asi tak po čtvrt hodině pěnit a bublat - to se kvasinky probudily k životu. Máslo s cukrem ve velké míse utřete a přidejte rum, vanilinový cukr a citronovou kůru.

www.tacos.cz Do mísy prosijte mouku, vlijte vzešlý kvásek a zbylé mléko. Vařečkou všechno zpracujte tak, aby vzniklo vláčné, pružné těsto. Teď se v něm dají do práce probuzené kvasinky, aby těsto perfektně nakypřily. Zpracované těsto poprašte trochou mouky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě půl až tři čtvrtě hodiny kynout, až zdvojnásobí objem. Těsta tradičně ráda kynou pod peřinou, v teplé troubě nebo v koutku na kamnech - samozřejmě však stačí i jakékoli jiné místo, kde na něj netáhne.

www.tacos.cz Těsto znovu prohněťte a vyválejte asi na dvoucentimetrovou tloušťku. Nožem postupně odkrajujte takové množství, aby se vám výsledný koblížek vždy vešel do dlaně, budou to kousky o průměru zhruba 3 cm. Palcem je ještě trochu povytáhněte na placku a doprostřed dejte lžíci náplně. Utvořte uzlíček, nahoře těsto pevně spojte a spojenou částí dolů položte na pomoučený plech s pečicím papírem nebo na utěrku a dejte znovu do tepla. Nechte ještě půl hodiny kynout.

www.tacos.cz Pak nalijte do hlubšího kastrůlku tolik oleje, aby v něm koblihy mohly plavat, a olej rozpalte. Zda je tuk dostatečně horký, poznáte díky jednoduchého triku: vhozená kostička chleba v něm zezlátne, než napočítáte do čtyřiceti. Koblihy vkládejte tak, aby se nedotýkaly. Obrátí se buď samy, nebo jim můžete pomoci vařečkou či naběračkou. Když stejnoměrně zezlátnou, je hotovo.

www.tacos.cz Tip: Při vykrajování postupuju jako při plnění buchet, vrstvy těsta se při smažení nemůžou oddělit a náplň nevyteče. Tchyně zase těsto rozválela na dva centimetry a skleničkou si na polovinu plátu vyznačila kolečka, ale nedokrojila je. Po pokladení náplní se druhá polovina těsta překlopí a podle hrbolků, které vyznačují náplň, se kolečkem a skleničkou nebo vykrajovátkem dokrojí. Postupovat se dá i tak, že těsto rozválíte a skleničkou s omoučenými okraji vykrojíte kolečka. Do páru se pak spojují náplní.

vloženo 22.09.2018    zobrazeno 27x    verze pro tisk

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)