cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Francie - Normandie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablečný tatin s camembertem

Tatin aux pommes et au camembert

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  křehké těsto, 15  jablek, 12 koleček andouille de vire (vepřové klobásky z Normandie), 1/2  camembert, 4 lžíce medu, 10 cl černého piva (v originálním receptu samozřejmě taky normandské), 1/2 hrst pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Med rozehřejte na pánvi vhodné i do trouby, třeba s odnímatelnou rukojetí. Přihoďte jablíčka a zalejte je pivem, prohřívejte je, dokud se pivo neodpaří. Poklaďte na ně kolečka klobásky a poté plátky camembertu, zasypejte nasekanou pažitkou. Nakonec zakryjte plátem křehkého těsta, přebývající okraje zastrkejte dovnitř kolem okrajů pánve. Dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 180 °C. A ještě teplé pak překlopte na dostatečně velký talíř.
vloženo 28.10.2020    zobrazeno 45x    verze pro tisk

Dýňový cornbread

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Krevety na kreolský způsob
(Shrimp creole)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Kreolské koření
(Creole seasoning)

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem