cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Dýňový cornbread

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

těsto: 15 dkg vlašských ořechů, 115 dkg hladké mouky, sůl, 8 dkg másla, 1/2  žloutek,

náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce olivového oleje, 4  šalotky, 20 dkg mangoldu, 1/2 hrst šalvěje, 2  hrušky, 3  vejce, muškátový oříšek, 115 dkg crème fraîche, 115 dkg gorgonzoly dolce, 15 dkg vlašských ořechů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ořechy do těsta rozmixujeme ve food processoru na strukturu strouhanky. Smícháme je s moukou a špetkou soli. Krátce pulsem spojíme, přidáme máslo a dalším pulsem spojíme i se žloutkem do hustého těsta. Pokud by se spojit nechtělo, přidáme ještě lžičku vody. Uhnětenou kouli těsta zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky.

www.tacos.cz Troubu připravíme vyhřátou na 180 °C. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a osmahneme s přidanými stonky z mangoldu a hodně nadrobno nasekanou šalvějí, 5-8 minut, dokud nezačne karamelizovat. Pak přihodíme i nakrájené listy mangoldu a necháme je na pánvi zvadnout, stáhneme z plamene.

www.tacos.cz Těsto vložíme mezi dva listy pečicího papíru a rozválíme na tloušťku mince. Vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 20 cm a dáme znovu půl hodiny chladit. Omyté a jader zbavené hrušky nakrájíme na plátky, a na plechu je zastříkneme 1-2 lžíčkami oleje. Těsto zakryjeme pečicím papírem, zasypeme suchými fazolemi, aby nedělalo boule a pečeme 15 minut vedle hrušek. Odstraníme fazole i papír a ještě zapečeme dalších 8-10 minut, až zezlátne.

www.tacos.cz V míse zlehka rozšleháme vajíčka, zastrouhneme je muškátovým oříškem, smícháme s crème fraîche a nadrobeným sýrem. Půlku směsi nalejeme na koláč, na to dvě třetiny mangoldu, zdobně poklademe hruškami, opět mangold a konečně zbytek vajec se sýrem. Ozdobíme půlkami ořechů a pečeme 28-30 minut, nebo dokud není vše zlaté a propečené. Před podáváním necháme 20 minut odpočinout.

vloženo 27.10.2020    zobrazeno 50x    verze pro tisk

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Krevety na kreolský způsob
(Shrimp creole)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Kreolské koření
(Creole seasoning)

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem