cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Neapolské těsto na pizzu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 kusy:  3.6 dl teplé vody, 1/4 lžičky čerstvých kvasnic, 415.15 dkg hladké mouky dvounulky, 1.1/2 dkg soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přípravu tohoto měkkého a pružného těsta plánujte dopředu, vyžaduje dvě pomalá kynutí a bude trvat nejméně 16, ale klidně až 48 hodin od začátku do konce. Nejlépe je začít v ranních hodinách jednoho dne a připravit pizzu na večeři dne následujícího, s prvním kynutím při pokojové teplotě a druhým v chladničce.

www.tacos.cz Do hnětací mísy nalejte vodu, vmíchejte do ní droždí a metlou smíchejte se čtvrtinou mouky. Nechte hodinu stát. V samostatné misce smíchejte zbývající mouku a sůl. Mísu s droždím připevněte do robotu a s hnětacím pádlem spusťte na nejnižší rychlost, pomalu po částech (čtvrt šálku) přidávejte směs mouky se solí, dokud není vše použito. Míchejte asi 2 minuty po každém přidání mouky. Pádlo nahraďte hnětacím hákem a těsto po dobu 3 minut hněťte na nejnižší rychlost. Zvyšte rychlost na střední a pokračujte 10 minut, dokud těsto není hladké, pružné, a neodlepuje se od stěn nádoby. Mísu zakryjte fólií a nechte kynout 8 až 10 hodin při pokojové teplotě nebo až 24 hodin v chladničce.

www.tacos.cz Těsto vylejte na pomoučený vál, rozkrojte na 2 stejné části. Posypte každý kus moukou. Pokud je vaše těsto řídké, použijte při tvarování koule větší množství mouky. Každý kus vytvarujte do koule. Pracujte tak, že ho oběma dlaněmi proti sobě stlačujete dolů dovnitř a současně pootáčíte proti směru hodinových ručiček.

www.tacos.cz Těsto položte pomoučený povrch a opět zakryjte fólií. Nechte kynout 6 až 8 hodin při pokojové teplotě nebo až 24 hodin v chladničce, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Jedná se o měkké těsto, které má při kynutí tendenci se roztahovat do šířky, vypadá jaho hodně zploštělý balón. (V této chvíli ho můžete zmrazit. A až ho budete potřebovat, rozmrazte přes noc v chladničce.) Chlazené těsto nechejte před pečením dojít hodinu při pokojové teplotě.

vloženo 18.12.2017    zobrazeno 272x    verze pro tisk

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)