cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dort plněný čekankou a salsiccou

Torta farcita di cicoria e salsiccia

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na těsto: 150 dkg hladké mouky 00, 1.3 dl extra virgin olivového oleje (plus něco na plech), 1.6 dl vody, 15 g soli,

náplň: 30 dkg čekankových puků, 115 dkg klobásky salsiccia, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2  bobkový list, 1/2 stroužek česneku, 15 g feferonek, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těsto: v míse kuchyňského robotu smíchejte vlažnou vodu a sůl, dokud se sůl nerozpustí. Přidejte mouku a hákem dobře promíchejte. Přiijte olej a míchejte, dokud nezískáte homogenní, hladké a kompaktní těsto. Vytvořte z něj kouli, zabalte do fólie a nechte v chladničce aspoň hodinu.

www.tacos.cz Náplň: Očistěte čekanku a opláchněte 2-3x studenou vodou. Dejte ji do slané vody, potom lehce vymačkejte. Na pánvi osmažte v oleji česnek s chilli papričkou, zbavenou semínek a nakrájenou na kroužky. Přidejte čekanku, dobře vymačkanou, a naběračku vody, přikryjte a nechte rozdusit nejméně půl hodiny. Pak sundejte pokličku a nechte odpařit zbylou tekutinu. Mezitím odstraňte z čerstvé klobásky střívko a rozmačkejte ji v míse, přilejte víno a rukama směs prohněťte. Přeneste klobásu a bobkový list na pánev, dejte na střední plamen a nechte za míchání zhnědnout. Přidejte klobáskovou směs k čekance, podle chuti osolte a pár minut na ohni prohřejte. Vypněte a nechte vše vychladnout.

www.tacos.cz Těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm. Čtvercový plech dnem vzhůru otiskněte na těsto a vyřízněte z něj dva stejné čtverce. Plech samotný vymažte olejem. Dno vyložte těstem, na něj přijde náplň, tu urovnejte lžící, ale pár cm od okrajů nechte prázdné. Uzavřete dort druhým plátem těsta, okraje prsty dobře stlačte k sobě a kolem dokola smotejte na způsob lana. Pečte na 175 °C asi 35 minut, hotové nechte 10 minut dojít a zchládnout. Vyklopte, nakrájejte na plátky a podávejte.

vloženo 17.11.2017    zobrazeno 299x    verze pro tisk

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)