cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce

Stuffed pasta bolognese bake

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg těstovin - velké mušle nebo conchiglioni, 20 dkg mascarpone, 215 dkg mozzarelly, 1/2 hrst bazalky, 3 stroužky česneku, parmezán na podávání,

na omáčku: 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  mrkev, 40 dkg hovězího masa, 2 stroužky česneku, 2.15 dl červeného vína, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 3  bobkové listy, 80 dkg konzervovaných rajčat, 1/2 špetka moučkového cukru, 2 lžičky aceta balsamica

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejte na středním plameni v hrnci olej, osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou mrkev s celerem, celkem asi 20 minut, než vše změkne a lehce zezlátne. Zvyšte teplotu, přihoďte mleté hovězí a míchejte dalších 10 minut, až maso zhědne. Přidejte drcený česnek, minutku ho restujte a po vmíchání vína zase nechte chvíli bublat, vařečkou rozmíchejte případné připáleniny. Zamíchejte protlak, bobkové listy, nasekaná rajčata a případně trochu vody na zředění. Zakryté na staženém plameni dejte dusit hodinu, pak ještě půl hodinky bez poklice, až se rajčata rozvaří. Dochuťte solí, mletým pepřem, cukrem a balsamikem.

www.tacos.cz Těstoviny ve velké míse zalijte vřící vodou a zakryté nechte 15-20 minut změknout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, těstoviny slejte. Vidličkou rozmačkejte mascarpone a smíchejte s nadrobno nasekanou mozzarellou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, případně mletým pepřem. Omáčka by měla být trochu řidší, než jste zvyklí, část tekutiny pohltí těstoviny. Nalejte ji do zapékací nádoby a poklaďte velkými mušlemi, které lžičkou naplníte sýrovou směsí a ukazováčkem zatlačíte. Zapečte je v troubě necelou půlhodinu, dokud nejsou těstoviny měkké a zlaté. Podávejte posypané parmezánem a pár lístky bazalky.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 04.10.2019    zobrazeno 76x    verze pro tisk

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)